Alta Pay Grupa učestvuje na diskusiji “Odgovorni mediji” u Nacionalnom klubu novinara u Vašingtonu u novembru 2024. godine

Predsednik Upravnog odbora Alta banke i vlasnik Alta Pay Grupe, dr Davor Macura, sastao se u Vašingtonu sa Piterom Rofom (Peter Roff), novinarom čuvenog američkog nedeljnika Newsweek.

Sastanak sa gospodinom Rofom obeležio je razgovor o važnosti potrebe očuvanja objektivnog i istinitog novinarstva, sa fokusom na značaj novinara i njihove objektivnosti u prenošenju informacija, koja se nalazi pred posebnim izazovima u eri veštačke inteligencije koja sve više sama kreira informacije, pa i čitave vesti. Fokus je stavljen i na potrebu čvrste primene ovih principa na izveštavanje u poslovnim vestima.

Ovom prilikom Alta Pay Grupa pozvana je od strane gospodina Rofa i da učestvuje na panel diskusiji o promociji i podsticanju odgovornosti medija i profesionalnog novinarstva u eri lažnih vesti i dezinformacija koje potresaju globalno društvo. Konferencija će se održati u novembru u Nacionalnom klubu novinara u Vašingtonu. Alta Pay Grupa je sa zadovoljstvom prihvatila ovaj poziv.