About us

Alta Pay je kompanija specijalizovana za pružanje usluga platnog prometa, čiji je mandat da uvek bude korak ispred tržišnih trendova i potreba svojih korisnika. Uz sopstvena aplikativna rešenja, praćenje najnovijih trendova u razvoju finansijskih usluga, razgranatu mrežu od 2.700 zastupnika i uvek dostupan tim stručnjaka, omogućavamo klijentima da u vremenu koje leti dobiju više vremena za sebe.

Kao kompanija sa preko 10 godina iskustva, učimo od korisnika i prilagođavamo svoje usluge dinamici modernog života, a taj fokus na inovaciji bezrezervno delimo sa našim partnerima koji u svakom trenutku mogu da se oslone na podršku i kolektivnu ekspertizu Alta Pay tima.

Svesni činjenice da živimo u „instant” svetu gde realizacija finansijskih obaveza u pokretu postaje standard, razvijamo platne usluge zasnovane na brzini i jednostavnosti.Istovremeno, verujemo da i u okruženju stalnih promena postoje neprolazne vrednosti, te je naša misija da zaslužimo, gradimo i očuvamo lojalnost svih korisnika i partnera. To je ono što nas čini jedinstvenim i zbog čega, sa ponosom možemo da kažemo da je Alta Pay – institucija od poveranja.

Naše usluge

Kako bismo uvek bili tamo gde su klijenti, kontinuirano otvaramo nove lokacije sa ponudom savremenih usluga platnog prometa. Od 2008. godine do danas, izgradili smo mrežu od preko 2.700 sopstvenih poslovnica, kao i prodajnih mesta naših zastupnika, pružajući klijentima širom Srbije okruženje u kojem mogu realizovati sve svoje finansijske transakcije na jednom mestu.

Podrška daje prednost

Kada kažemo da težimo da budemo korak ispred, tu mislimo i na naše partnere. Biznisima koji žele da povećaju obim klijenata i otvore nove izvore prihoda, nudimo priliku da u svoje poslovanje integrišu širok spektar platnih servisa, uz kompletnu podršku iskusnog partnera. Za naše zastupnike ovaj vid saradnje znači:

Kako smo se razvijali

Alta-Menjacnice-bez-strele-p-100px
Osnivanje firme i otvaranje prve Alta menjačnice.
Novembar 2016.
Kredit-za-kola-03-RED
Postajemo prva platna institucija u Srbiji koja nudi uslugu kredita za registraciju vozila.
Maj 2019.
pin-o-nama
Prelazimo 1000 lokacija na kojima obavljamo delatnost platnog prometa.
April 2021.
pin-o-nama
Prelazimo 2000 lokacija na kojima se obavlja delatnost platnog prometa.
Decembar 2022.
Postajemo institucija elektronskog novca.
Jul 2023.
April 2008.
Proširujemo oblast poslovanja i postajemo platna institucija.
Maj 2018.
Jubmes-Krug-100px
Alta Pay postaje akcionar Yubmes banke.
Jun 2019.
Puštamo u produkciju APG, novi interni softver za pružanje savremenih usluga platnog prometa.
Maj 2022.
APM-Stari-Logo-100px
Puštamo u produkciju APM, najsavremeniji softver za menjačke poslove.
Jun 2023.
Alta Pay postaje stoprocentni vlasnik Alta banke.

Zašto Alta Pay?

Transparentnost

Korisnicima nudimo najpovoljnije provizije, bez skrivenih troškova, kao i 24/7 podršku kontakt centra za proveru kursa i dogovore o transakcijama.

Brzina i fleksibilnost

Plaćanje računa, transfer novca, povraćaj poreza i druge platne usluge na Alta Pay lokacijama eliminišu čekanje u redu, pružajući fleksibilnost izbora korisnicima uz preko 2.700 lokacija širom Srbije.

Garantovana sigurnost

Svaka transakcija koja se realizuje na našim platnim mestima podleže naprednom sistemu kontrole i usklađena je sa propisima Narodne Banke Srbije.

Fokus na razvoju

Kontinuirano ulažemo u razvoj sopstvenih tehnologija za elektronsko plaćanje, širenje našeg stručnog tima, obuku i uvođenje novih servisa na partnerskim lokacijama.

Platne usluge su naša specijalnost.
Pouzdanost je naša najveća vrednost.

0 .
i jedina platna institucija u Srbiji koja je od Narodne Banke Srbije dobila dozvolu da stanovništvu odobrava mikrokredite.
0
interno razvijena softvera za platni promet i menjačke poslove
+
godina iskustva u pružanju savremenih platnih usluga
0
sopstvenih platnih mesta
i prodajnih lokacija zastupnika